ئۆي نان oy nan



ئۇن بەش كىلوگرام، سۇ ئىككى يېرىم كىلوگرام، خېمىرتۇرۇچ 175 گرام، تۇز مۇۋاپىق مىقداردا.

1. ئۇنغا خېمىرتۇرۇچ سېلىپ خېمىر يۇغۇرۇپ، ئىسسىق يۆگەپ ئىككى سائەت قويۇپ بولدۇرغاندىن كېيىن، بىر جىڭلىقتىن زوۋۇلا ئۈزۈپ قوغۇنلاپ تاۋلاپ، گىرۋىكىنى قېلىنراق، ئوتتۇرىسىنى نېپىزراك قىلىپ، كەڭرەك نان ياساپ، ئوتتۇرىسىغا چەككۈچ - تۈكچە چېكىپ ئۈستىگە داستىخان يېپىپ 15 مىنۇت تىندۇرۇلىدۇ. 
2. تونۇرنى ئادەتتىكىدەك تەييارلاپ، تۇز سېپىپ تونۇرنىڭ ھاۋىسىنى تەڭشەپ، ناننىڭ ئارقىسىنى تۇز بىلەن ھۆللەپ تونۇرغا يېقىپ تولدۇرغاندىن كېيىن، ناننىڭ يۈزىگە سۇ ئۇرۇپ تونۇرنىڭ ئاغزىنى چىڭ ئېتىپ 20 ـ 15 مىنۇت خۇيلىنىدۇ. ئاندىن ئاغزىنى ئېچىپ، ئوت بوش بولسا داپخاننى ئېچىۋېتىپ، ناننى قىزارتىپ، قۇرۇتۇپ ئېلىنىدۇ.

un besh kilogram, su ikki yérim kilogram, xémirturuch 175 gram, tuz muwapiq miqdarda.

1. ungha xémirturuch sélip xémir yughurup, issiq yögep ikki sa'et qoyup boldurghandin kéyin, bir jingliqtin zowula üzüp qoghunlap tawlap, girwikini qélinraq, otturisini népizrak qilip, kengrek nan yasap, otturisigha chekküch - tükche chékip üstige dastixan yépip 15 minut tindurulidu. 
2. tonurni adettikidek teyyarlap, tuz sépip tonurning hawisini tengshep, nanning arqisini tuz bilen höllep tonurgha yéqip toldurghandin kéyin, nanning yüzige su urup tonurning aghzini ching étip 20

0 comments: