qorumaقورۇمالار



سىزنىڭ بۇخىل قۇرۇمىلارنى ئېتىشنى ئۈگەنگىڭىز بارمۇ؟

سىزنىڭ بۇخىل قۇرۇمىلارنى ئېتىشنى ئۇگەنگىڭىز بارمۇ؟

كوممۇ قۇناق قورۇمىسى (سۇڭرىن يۈمى)
كېرەكلىك خۇرۇچلار: كوممۇ قۇناق كونسىرۋاسىدىن بىر قۇتا،قارىغاي مېغىزىدىن30گىرام،تەرخەمەكتىن20 گىرام،تېتىتقۇدىن 2گىرام ،سۇمېيىدىن 100 گىرام،سۇڭپىياز،زەنجىۋىل،سۇ.
تەييارلاش ئۇسۇلى:ئالدى بىلەن تەرخەمەكنى ئۇششاق چاسا شەكلىدە تۇغرىۋالىمىز.كوممۇ قۇناقنى قايناق سۇغا بېسىپ پىشۇرىۋالىمىز،قارىغاي مېغىزىنى مايدا پىشۇرىۋالىمىز.ئاندىن كوممۇقوناق،تەرخەمەكلەرگە تۇزقوشۇپ،مايدا سەل قورىۋالىمىز،ئۇستىگەسۇڭپەياز ،زەنجىۋىل،سۇ،تېتىقۇ سېلىپ ئاخىرىداقارىغاي مېغىزىنى سېلىپ،سەل قورۇپ ئالساق قەييار بولىدۇ.مەزىلىك ،يېيېشلىك ،رەڭدار بولىدۇ.
ئاخىرى بار




قىيام ئالما (باسى پىڭگو)

كېرەكلىك خۇرۇچلار:ئالمىدىنگ300 ،ئاقشىكەر 100گ ،ئۇندىن 100گ،كىراخمالدىن15گ،تۇخۇم ئېقىدىن بىرتال،سۇمېيىدىن 700گ،ئالدى بىلەن ئالمىنى سويۇپ خالىغان شەكىلدەتوغرايمىز،ئاندىن ئۇن ،كىراخمال ،تۇخۇمنىڭ ئېقىنى بىر قاچىغا سېلىپ ،مولچەرلەپ تۇرۇپ سۇقۇيۇپ،ئوماچ ھالىتىگە كەلتۇرىۋالىمىز.ئالمىنى قىيامغا مىلەپ،مايدا قىزارتىمىز(سەل-پەل)،ماي يۇقى قازانغا ئاق شېكەر سىلىپ ئېرىشكە باشلىغاندا،مايدا قىزارتىلغان ئالمىنى سېلىپ ئارىلاشتۇرىمىز،تەخسىگە ئازراق ماي سۇركەپ،ئالمىنى ئالساق قىياملىق ئالما تەييار بولىدۇ.
بىر قاچاسوۋۇتۇلغان سۇتەييارلاپ،قىياملىق ئالمىنى سۇغا چىلاپ يېسەك بولىدۇ.

توخۇ-مۇقاتىل قورۇمىسى (ياۋگۇ جىدىڭ)

كېرەكلىك خۇرۇچلار:توخۇ تۇش گوشىدىن200گ،ياۋگودىن 100گ،چانالغان سۇڭپىياز،زەنجىۋىللەردىن10گ،تۇزدن مۇۋاپىق،سۇيۇق كىراخمال ۋە جىياڭيۇدىن مۇۋاپىق مىقداردا،بىر تال تۇخۇم ئېقى،سۇمىيىدىن500گ.
تەييارلاش ئۇسۇلى:ئالدى بىلەن توخو گوشىنى ئۇششاق توغراپ،توغرالغان گوشنى كىراخمال ۋە تۇ
خۇمنىڭ ئېقى بىلەن ئارىلاشتۇرىمىز.ياۋگۇنى سۇغا چىلىغاندىن كېئىيىن مايدا پىشۇرىۋالىمىز.توخوگوشىنى مايدا پىشۇرۇپ سۇزىۋالىمىز،ئاندىن ماي يۇقى قازانغا سۇڭپىياز ،زەنجىۋىلنى سېلىپ قورۇپ ئارقىدىن توخۇگوشى،ياۋگۇنى سېلىپ سەل قور ئۇپ ،تۇز،ئازراق جىياڭيۇ قۇيىمىز.ئاخىرىدا كىراخمالنى سېلىپ قويۇقلاشتۇرساق بۇخىل قورۇما تەييار بولىدۇ.بۇخىل قورۇمىنىڭ سۇڭپىياز پۇرىقى كۇچلۇك،يۇمشاق ھەم يېيىشلىك بولىدۇ.





مەنبە سىرداشلار مۇنبىرىدىن  ئۈمىد يوللانمىسى

http://www.sirdashlar.com/forum/viewtopic.php?t=7Sizning buxil qurumilarni étishni ügen'gingiz barmu?


Sizning buxil qurumilarni étishni ugen'gingiz barmu?

Kommu qunaq qorumisi (sungrin yümi)
Kéreklik xuruchlar: kommu qunaq konsirwasidin bir quta,qarighay méghizidin30giram,terxemektin20 giram,tétitqudin 2giram ,suméyidin 100 giram,sungpiyaz,zenjiwil,su.
Teyyarlash usuli:aldi bilen terxemekni ushshaq chasa sheklide tughriwalimiz.kommu qunaqni qaynaq sugha bésip pishuriwalimiz,qarighay méghizini mayda pishuriwalimiz.Andin kommuqonaq,terxemeklerge tuzqoshup,mayda sel qoriwalimiz,ustigesungpeyaz ,zenjiwil,su,tétiqu sélip axiridaqarighay méghizini sélip,sel qorup alsaq qeyyar bolidu.mezilik ,yéyéshlik ,rengdar bolidu.


Qiyam alma (basi pinggo)

Kéreklik xuruchlar:almidin'g300 ,aqshiker 100g ,undin 100g,kiraxmaldin15g,tuxum éqidin birtal,suméyidin 700g,aldi bilen almini soyup xalighan shekildetoghraymiz,andin un ,kiraxmal ,tuxumning éqini bir qachigha sélip ,molcherlep turup suquyup,omach halitige kelturiwalimiz.Almini qiyamgha milep,mayda qizartimiz(sel-pel),may yuqi qazangha aq shéker silip érishke bashlighanda,mayda qizartilghan almini sélip arilashturimiz,texsige azraq may surkep,almini alsaq qiyamliq alma teyyar bolidu.
Bir qachasowutulghan suteyyarlap,qiyamliq almini sugha chilap yések bolidu.

Toxu-muqatil qorumisi (yawgu jiding)

Kéreklik xuruchlar:toxu tush goshidin200g,yawgodin 100g,chanalghan sungpiyaz,zenjiwillerdin10g,tuzdn muwapiq,suyuq kiraxmal we jiyangyudin muwapiq miqdarda,bir tal tuxum éqi,sumiyidin500g.
Teyyarlash usuli:aldi bilen toxo goshini ushshaq toghrap,toghralghan goshni kiraxmal we tu
Xumning éqi bilen arilashturimiz.yawguni sugha chilighandin kéiyin mayda pishuriwalimiz.toxogoshini mayda pishurup suziwalimiz,andin may yuqi qazangha sungpiyaz ,zenjiwilni sélip qorup arqidin toxugoshi,yawguni sélip sel qor up ,tuz,azraq jiyangyu quyimiz.Axirida kiraxmalni sélip qoyuqlashtursaq buxil qoruma teyyar bolidu.buxil qorumining sungpiyaz puriqi kuchluk,yumshaq hem yéyishlik bolidu.





Menbe Sirdashlar Munbiridin  Ümid yollanmisi


0 comments: